Carola Wijkamp-Hermsen nieuwe directievoorzitter de Vereende

5 september 2023 - Per 1 november 2023 is Carola Wijkamp-Hermsen benoemd als nieuwe directievoorzitter van de Vereende. Zij volgt Ingrid Visscher op, die na ruim acht jaar afscheid neemt.

Erik Muetstege, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Vereende: “We zijn blij dat Carola onze nieuwe directievoorzitter wordt. Ik heb haar leren kennen als verbinder; belangrijk voor de Vereende. Haar brede ervaring in de verzekeringssector en haar ervaring als bestuurder bij New Financial Forum en Klantenservice Federatie vormen een ideale combinatie in de volgende fase van de Vereende. Recent is het strategische plan 2024-2027 ‘Samen bouwen aan de Vereende van morgen: dynamisch, doelmatig, daadkrachtig én digitaal’ vastgesteld. Ik heb er veel vertrouwen in dat de Vereende met Carola een waardige opvolger voor Ingrid heeft gevonden.”

 

Carola Wijkamp-Hermsen: “Met de bijzondere vangnetrol als verzekeraar, het managen van het Waarborgfonds, Nederlands Bureau, de Atoompool, de NHT en de krachtige marktpropositie van BAVAM heeft de Vereende een unieke positie in de verzekeringssector. Ik zie veel kansen om het bedrijf nog meer vorm te geven en proactief in te spelen op de behoeften die in de markt leven. Ik kijk ernaar uit om samen met het MT en de medewerkers de bedrijfsstrategie tot een succes te maken en de potentie van de Vereende te optimaliseren.”

 

Wijkamp-Hermsen heeft meer dan 30 jaar ervaring in de verzekeringssector in de Nederlandse markt. Zij werkt tot eind oktober 2023 als Directeur Commercie, Marketing en Verzekeringen bij ARAG Nederland. Deze functie heeft zij ruim 4,5 jaar bekleed. Daarvoor had zij diverse directie- en managementfuncties onder andere bij OHRA, Delta Lloyd en VIVAT.

 

Carola Wijkamp-Hermsen vormt samen met Harmen Ettema (CFRO) per 1 november 2023 de directie van de Vereende N.V..