Hoe ben jij je GELD de BAAS?


6 maart '24 - Maandag 11 maart start de week van het geld. Het thema is ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ en staat in het teken van de vraag hoe kinderen en jongeren een ware ‘baas’ kunnen worden over hun eigen financiën.

Voor het basisonderwijs richt de week zich op onderwerpen als reclame, influencers, de waarde van geld, in-game aankopen en verzekeren. In de materialen voor het voortgezet onderwijs en mbo komen zaken aan bod als: weten welke verzekering je nodig hebt vanaf je 18e, crypto, geldezels, achteraf betalen, phishing en pensioen. Zo sluiten de materialen goed aan bij de belevingswereld van de leerlingen.

Docenten die met hun klas deel willen nemen aan de Week van het geld kunnen voor lesmateriaal en het gastlessenaanbod kijken op www.weekvanhetgeld.nl. De aftrap van de week van het geld is maandag, maar de voorlichting aan de kinderen hoeft niet per se in deze week gegeven te worden. Het kan ook de komende maanden gebeuren.

 

Wat doet de Vereende?

Vanuit onze maatschappelijke rol en onze kernwaarde ‘Sociale duurzaamheid’ krijgen onze medewerkers volop tijd en gelegenheid om hier aan mee te werken. Dus net als voorgaande jaren staat een flink aantal collega’s, waaronder onze CEO Carola Wijkamp-Hermsen de komende weken in het klaslokaal om kinderen te leren beter met geld om te gaan.

 

Wie organiseert de Week van het geld?

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op hun financiële redzaamheid in de toekomst en de financiële verantwoordelijkheid die zij krijgen als zij 18 jaar worden. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis.

Exception occured while executing the controller. Check error logs for details.