Het evenementenproduct voor motorrijtuigen van de Vereende


3 april '24 - De lente is officieel van start gegaan. Met de komst van de lente begint ook het evenementenseizoen. Het is soms verbazingwekkend om te zien wat voor motorrijtuigevenementen er allemaal in Nederland georganiseerd worden. Erg leuk om naar te kijken, maar voor ons vooral bijzonder om te verzekeren. Ondanks dat wij geen dekking voor volledige evenementen bieden, denken wij graag mee als er motorrijtuigen in het spel zijn en het publiek goed beschermd moet worden.

Geen Wam of AVB dekking

U organiseert een autocross en heeft daarbij een mooie baan opgezet compleet met omheining en een afzetting waarachter het publiek op een veilige afstand staat. Een van de motorijtuigen raakt de omheining waardoor een onderdeel van het voertuig het publiek invliegt. Een toeschouwer raakt gewond aan zijn arm. De ‘crossauto’ is WA verzekerd en u heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afgesloten. Zou verzekerd moeten zijn, toch..?

Voor de meeste motorrijtuigen geldt een verplichte aansprakelijkheidsverzekering; de WAM (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen). Op grond van de WAM is schade veroorzaakt aan anderen door deelname aan snelheids- en behendigheidsritten, en dus ook motorrijtuigevenementen, meestal uitgesloten.

Daarnaast is op de AVB vaak schade veroorzaakt met of door een motorrijtuig uitgesloten. De schade van de toeschouwer, zoals in het voorbeeld, zou dan niet verzekerd zijn.

Onze evenementenverzekering voor motorrijtuigen biedt geen WAM of AVB dekking, maar vangt wel het gedeelte op dat  normaal gesproken buiten deze dekkingen valt.

 

Voor wie?

Deze verzekering is bestemd voor:

  • motorrijtuigevenementen (zoals een autorodeo, autocross, 4x4 behendigheid, zitmaaierrace, motor-, quad- of brommercross.)
  • kartbanen;
  • truck- en tractorpulling

 

Wat is de dekking?

Onze evenementenverzekering biedt dekking voor schade die deelnemers van het evenement met hun motorrijtuig (of onderdelen daarvan) toebrengen aan anderen dan deelnemers, zoals aan toeschouwers en omstanders die buiten de baan achter een afzetting staan.

Ook schade aan hulpdiensten zoals EHBO, brandweer en politie, die zich binnen de afzetting bevinden voor het verlenen van hulp, is verzekerd.

De bestuurder van het motorrijtuig zelf is niet verzekerd. Ook aansprakelijkheid tussen deelnemers onderling is niet verzekerd. Er is geen mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten.

 

Wat zijn de verzekerde bedragen?

Het verzekerde bedrag voor schade is € 1.000.000  per gebeurtenis en € 3.000.000  per evenement. Er is een eigen risico van toepassing  van € 500 per gebeurtenis. Afhankelijk van het soort evenement kan het eigen risico ook worden aangepast. 

 

Interesse?

Ook interesse in onze evenementenverzekering voor motorrijtuigen voor het evenement van uw klant?  Vraag  dan een offerte aan via het portaal van de Vereende.

Daarbij ontvangen wij ook graag:

  • Een plattegrond incl. dwarsdoorsnedes, afzettingen en veiligheidsmaatregelen
  • Een exemplaar van de reglementen
  • Een kopie van de noodzakelijke vergunningen

Kijk op onze website voor aanvullende informatie.

Exception occured while executing the controller. Check error logs for details.